Informace

Ledňáček

Ledňáček


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ledňáček, řekl se také říká „Pták Santa Maria", Patří k řádu Coraciformes a rodina Alcedinides, druh Alcedo, ale létáme vysoko. Je to zvíře, které si kromě kategorizace odborníky zaslouží poetičtější a romantičtější popis jeho krása a letové návyky všechny jeho.

Kingfisher: vlastnosti

Se svým dlouhým zobákem, který se zjemňuje od základny ke špičce, vykazuje poměrně krátká křídla a ocas, stejně jako chodidla, peří je však skutečná show. V horní části je modrozelený, téměř jako kovové tělo, ale vše přirozené. Klesající peří se stávají rezavě žlutými a stejnou barvu mají i tváře. Na krku je dokončen náznak bílé barvy.

Jako postava Ledňáček není tak jasný jako jeho peří, ne že by byl nepříjemný, ale obvykle není příliš společenský, je sám o sobě a pokud jde o lov, nemá v úmyslu s nikým spolupracovat nebo sdílet lovecké území. Další vlastnost tohoto barevné zvíře je jeho strava, výrazně ohrožena'znečištění a od betonování řek a vodních cest.

Teoreticky však Ledňáček jedl by jen ryby. Je proto známo zvykem zůstat nehybně hodiny a hodiny, posazený poblíž vody, identifikovat kořist a poté ji zachytit rozhodným gestem.

Kingfisher: video

Pták jako tento, tak krásný a se spoustou gest sportovní a elegantní, absolutně musí být obdivován na videu. Tady je ten, který ho zachycuje v celé jeho výjimečné osobnosti.

Kingfisher: kde žije

Ledňáček žije a hnízdí v něm Severozápadní Afrika, jižní a východní Španělsko a Korsika ale také v Itálii hostujeme různé exempláře, zejména patřící do poddruhu zvaného Atthis. Vyskytuje se také v centrálních a jižních oblastech, zatímco na severu je rozšířeným poddruhem Atthis Ispida. Pokud chceme jít „cíleně“ hledat ledňáčka říčního, můžeme využít příležitosti navštívit Národní park Cilento a Vallo Diano. Nebo v Národní park Asinara, je však méně pravděpodobné, že to uvidí.

Naše oblíbené prostředí Ledňáček jsou ty, kde teče sladká voda, ať už řeky, jezera nebo rybníky, ještě lépe, pokud je doprovází přítomnost keře nebo malé lesy, na břehu nebo poblíž. Na mapě jasně vidíme, kam spadají jeho preference.

Stanoviště ledňáčka říčního: zeleně oblasti, kde je druh sedavý, žlutě hnízdiště, modře zimoviště

Kingfisher: rozměry

S hmotností pouhých 40 gramů je tento chytrý a barevný pták dlouhý 16/17 cm, ale je schopen hodně spolknout velký s příkladnou rychlostí a snadností. Než ho uviděl v práci, nikdo by nesázel na úspěch, přesto je chytí, vykukuje a sní. Jeho zobák je jedinou dlouhou částí těla, stejně jako křídla, nohy jsou také malé.

To neznamená, že má problémy s létáním, naopak to dělá svým způsobem vždy rychlé a jednotné, podařilo se mu zůstat rovnoběžně s vodou a vždy velmi blízko, aby si všiml kořisti. Místo toho používá nohy mnohem méně: jen skočí na nějaký kámen nebo nějakou tyč, ale nezačne „chodit“ po zemi.

Kingfisher zbarvení stránky

Pokud je spojka Ledňáček probíhá mezi březnem a dubnem a krátce poté se rozmnoží, pak musíte počkat asi patnáct dní, než se otevře 6 nebo 7 vajec. Mezitím můžeme zbarvit jeho siluetu krásný pták klamání čekání a předvídání jeho štíhlé a barevné postavy.

Pokud se vám tento článek líbil, sledujte mě i na Twitteru, Facebooku, Google+, Pinterestu a ... jinde mě musíte najít!

Další články, které by vás mohly zajímat

  • Peregrine Falcon: video z letu
  • Golden Eagle: video z letu
  • Vlčí vytí při porodu
  • Mluvící papoušci
  • Vlaštovka: migrace


Video: NÁVRAT EVROPSKÉ DIVOČINY - Ledňáček (Červenec 2022).


Komentáře:

  1. Deiphobus

    Výborně, vaše věta bude užitečná

  2. Faum

    A kde je s vámi logika?

  3. Samuramar

    I apologize for interrupting you, I would also like to express my opinion.



Napište zprávu